Састојци:
-
500 гр меког брашна, тип 400
-
2 кашичице соли
-
0,3 л воде
-
прокељ
-
сланина/печеница
-
100 гр кајмака
-
2 јаја
Припрема:
Умесити
тврђе тесто са брашном, соли и водом. Издвојити 1/3 смесе, и развити већи круг
оклагијом. Затим већом чашом правити колутове које можете пунити чиме год
желите. У овом случају, ја сам то радила уз прокувани прокељ и препржену
сланину са печеницом. Затим направите облике шкољке помоћу виљушке (1). У
кључалу слану воду стављајте шкољке, нека буду у води 7-8 мин, када испливају
на површинуспремне су (2). Затим их редајте у чинију за печење, наизменично са
кајмаком (3). На крају прелијте умућеним јајима (4) и ставите да се запече на
250 степени сат времена.
Нема коментара:
Постави коментар