среда, 22. јануар 2014.

Шкољке



Састојци:
-          500 гр меког брашна, тип 400
-          2 кашичице соли
-          0,3 л воде
-          прокељ
-          сланина/печеница
-          100 гр кајмака
-          2 јаја

Припрема:
Умесити тврђе тесто са брашном, соли и водом. Издвојити 1/3 смесе, и развити већи круг оклагијом. Затим већом чашом правити колутове које можете пунити чиме год желите. У овом случају, ја сам то радила уз прокувани прокељ и препржену сланину са печеницом. Затим направите облике шкољке помоћу виљушке (1). У кључалу слану воду стављајте шкољке, нека буду у води 7-8 мин, када испливају на површинуспремне су (2). Затим их редајте у чинију за печење, наизменично са кајмаком (3). На крају прелијте умућеним јајима (4) и ставите да се запече на 250 степени сат времена.

Нема коментара:

Постави коментар