субота, 11. јануар 2014.

Црно беле коцке



Састојци:
КОРА:
-          200 гр брашна
-          10 кашика шећера
-          1 прашак за пециво
-          0,2 л киселе воде
-          5 кашика  уља
-          2 кашике какаа

ФИЛ:
-          ½ л млека (сојино или палмино)
-          2 ванил шећера
-          8 кашика шећера
-          2 пудинга / или 100 гр густина
-          250 гр маргарина

ГЛАЗУРА:
-          100 гр посне чоколаде
-          4 кашике воде
-          ½ мале кашике маргарина


Припрема:
Кора: Умутити састојке за кору. Плех (пречника 30-32 цм) подмазати уљем и посути са мало брашна (или користити папир за печење коре). Сипати смесу и ставити плех у претходно загрејану рерну, пећи 15 минута на температури од 200 степени.
Фил:  Ставити на ватру да прокључа шећер, млеко и ванилин шећер. У тањир умутити пудинг са мало млека, затим га скувати у шерпи са остатком млека и шећера. Маргарин оставити да омекша (можда је најбоље да стоји на радијатору 15-ак минута) и иситнити га са 2 кашике шећера у праху. Када се прохлади фил, у њега додати маргарин и миксером добро умутити.
Глазура: Истопити горе наведене састојке.
Када се кора и фил охладе, премазати кору филом и на крају прекрити глазуром. Преко чоколаде посути кокосово брашно и колач је спреман за послужење.
Пријатно!

ПС: Иначе, овај колач је почео да се припрема у намери да постану руске капе, али је отишао у скроз другом смеру, па је испала нека комбинација састојака по мом укусу и онога што сам имала у том тренутку при руци у кухињи. Нисам знала како да га назовем, па ми је „Црно беле коцке“ звучало најбоље. Свакако, ова „мућкалица“ је врло укусна.

Нема коментара:

Постави коментар