Састојци:
КОРА:
-
200 гр брашна
-
10 кашика шећера
-
1 прашак за пециво
-
0,2 л киселе воде
-
5 кашика уља
-
2 кашике какаа
ФИЛ:
-
½ л млека (сојино или палмино)
-
2 ванил шећера
-
8 кашика шећера
-
2 пудинга / или 100 гр густина
-
250 гр маргарина
ГЛАЗУРА:
-
100 гр посне чоколаде
-
4 кашике воде
-
½ мале кашике маргарина
Припрема:
Кора: Умутити састојке за кору. Плех (пречника
30-32 цм) подмазати уљем и посути са мало брашна (или користити папир за печење
коре). Сипати смесу и ставити плех у претходно загрејану рерну, пећи 15 минута
на температури од 200 степени.
Фил:
Ставити на ватру да прокључа шећер, млеко и ванилин шећер. У тањир умутити
пудинг са мало млека, затим га скувати у шерпи са остатком млека и шећера.
Маргарин оставити да омекша (можда је најбоље да стоји на радијатору 15-ак
минута) и иситнити га са 2 кашике шећера у праху. Када се прохлади фил, у њега
додати маргарин и миксером добро умутити.
Глазура: Истопити горе наведене
састојке.
Када се кора и фил охладе, премазати
кору филом и на крају прекрити глазуром. Преко чоколаде посути кокосово брашно
и колач је спреман за послужење.
Пријатно!
ПС: Иначе, овај колач је почео да се
припрема у намери да постану руске капе, али је отишао у скроз другом смеру, па
је испала нека комбинација састојака по мом укусу и онога што сам имала у том
тренутку при руци у кухињи. Нисам знала како да га назовем, па ми је „Црно беле
коцке“ звучало најбоље. Свакако, ова „мућкалица“ је врло укусна.
Нема коментара:
Постави коментар