Састојци:
-
пилећи батак
-
2 шаргарепе
-
1 главица црног лука
-
вегета
-
сол
-
бибер
-
першун
-
1 јаје
-
пшенични гриз
Припрема:
Сипајте у шерпу 2,5л воде, ставите
пилећи батак, лук и шаргарепу. То да се кува у поклопљеној шерпи бар 1,5 сат (1).
Потом извадите шаргарепу, уситните је виљушком (2) а главицу лука
баците. Батак очистите од кожице и кости. Преостало месо ситно исецкајте (3) и
вратите у шерпу заједно са шаргарепом.
Нека све то буде на ватри још 15-ак мин, а онда спремите јаје са гризом (4). У
чаши/шољи умутите јаје, додајте мало соли и гриза додајте толико да Вам не буде
превише течна а ни твда маса, него на граници течног стања. Затим смањите ватру
на најмање, и са најмањом кашичицом коју имате, правите кнедле. Сваки
пут пре него узмете смесу гриза и јаја, поквасите кашичицу супом из шерпе.
Дакле, кнедле правите што мање јер ће оне свакако након кувања повећати облик.
Када направите кнедле, оставите шерпу на ватри још 15 мин. На крају додајте
зачине по жељи и сервирајте супу.
Пријатно!
Нема коментара:
Постави коментар