Састојци:
-
стари хлеб
-
кајмак
-
млади сир
-
2 јаја
-
млеко
-
празилук
-
уље
-
мирођија
Припрема:
Препржите празилук на мало уља. Ватросталну чинију подмажите уљем,
затим стављајте кришке старог хлеба да прекрију дно чиније, сваку кришку
премажите са по кашичицом младог кајмака, затим ставите мало препрженог
празилука и исецкајте млади сир преко свега тога. Потом правите слојеве,
понављајући поступак. Ја сам направила
два слоја и на крају ставила ове кришке хлеба што видите. Преко њих сам
сипала млеко, затим прелила умућена јаја. Додала сам мало мирођије преко свега,
и ставила у рерну. Наравно, када печете у ватросталној чинији, никада не
загревајте рерну пре него ставите ручак. Него када завршите спремање, укључите
рерну на 220 степени и пеците од 30-45 мин. Повремено погледајте, па сами
оцените колико желите да се запече.
Можда не изгледа најлепше на
фотографији, али врло је укусно, верујте ми. А штета је бацити стари хлеб,
поготово ако је домаћи, као што је овде случај.
Пријатно!
Нема коментара:
Постави коментар