среда, 22. јануар 2014.

Колач са јабукама




Састојци:

КОРА:
-          8 кашика брашна
-          6 кашика шећера
-          1 прашак за пециво
-          0,2 л киселе воде
-          5 кашика  уља
-          12 кашика посног млевеног кекса
-          3 кашике млевеног лешника
-          1 шоља млека (сојиног или палминог)

ФИЛ:
-          5 јабука (средње величине)
-          10 кашика шећера
-          1 ванилин шећер
-          мало цимета (због ароме)

Припрема:
Изерендати јабуке, сјединити са шећером и ушпиновати на слабој ватри (око 15-ак мин). На крају додати цимет и измешати.
Сјединити горе наведене састојке за кору, половину смесе сипати у плех (који сте поуљили) и запећи 15 мин, затим сипати фил да прекрије и преко њега прелити остатак смесе од коре. Вратити у рерну 20 мин, и када се све то охлади, исећи колач на коцкице, посути шећер у праху и послужити.
Пријатно!

ПС: Напомињем да сам у ову кору смућкала све и свашта, јер тек пошто сам направила фил, погледах рецепт и видим да је колач уствари мрсан (због јаја која би се требала наћи у кори, али сам их ја изоставила). Па да ми фил не пропадне, одлучила сам „смућкати“ кору како знам и умем, па када сам је ствила на печење, преостало ми је само да се надам да ће то чудо колико толико личити на колач. Али, испоставило се да је моја „мућкалица“ испала врло укусна, а и не изгледа лоше. Свакако, ја сам себи записала рецепт, па ко жели да ризикује, нека проба. Неће се покајати, сигурно.

Нема коментара:

Постави коментар