среда, 22. јануар 2014.

Кормпирак-љевак



Састојци:
-          6 кромпира
-          10 кашика брашна
-          2 јаја
-          мало бибера
-          2 кашичице соли
-          1/2 прашка за пециво
-          1 шољица уља
-          1 шољица млека
-          1 главица лука
-          1 празилук

Залив:
-          1 кашика домаће масти (може и уље)
-          1/2 чаше воде
-          1 кашичица соли

Припрема:
Исецкати кромпир на коцкице што ситније, лук такође и додати све горе наведене састојке. Све добро измешати и направити смесу да не буде превише течна (густину регулисати брашном/млеком, види слику). Ставити у плех, подмазан уљем, и печете на температури од 220 степени. Врло је битно да смеса у плеху буде што тања (разлијте је равномерно кашиком), па ако је испало превише количински, поделите у два плеха. Укусније је, верујте ми. Што се тиче дужине печења, обично то буде око пола сата, али погледајте како се запекло, па одприлике прилагодите свом укусу. Ја волим што решије, па тако и спремам.
Када се кромпирак запече, извадите из рерне, исеците на коцкице као на слици, па ставите припремљњн залив. Потом вратите у рерну још 5-10 мин, и ручак је спреман.

Нема коментара:

Постави коментар