Састојци:
ЋУФТЕ:
-
500 гр млевеног меса
-
1 јаје
-
1 кашика брашна
-
2 кашике презле
-
1 шаргарепа
-
2 главица црног лука
-
1 шоља домаћег парадајз соса
-
зачини (слатка паприка, вегета,
со)
-
уље
-
вода
ПИРЕ
КРОМПИР:
-
5 ком. кромпира
-
1/2 шољице млека
-
2 кашике младог кајмака
-
1 кашичица маслаца
-
вегета
Припрема:
ЋУФТЕ:
Месо сједините са јајетом, брашном, презлом и 1 главицом црног лука. Узмите
смесу кашиком, и правите куглице. Мало их уваљајте у брашно и пржите на
загрејаном уљу. Када испржите сву смесу, у другу посуду препржите исецкану
шаргарепу и главицу лука, уз мало уља. Затим сипајте 2 чаше воде и додајте све
испржене ћуфте. Нека то све кључа око 30 мин, затим додајте парадајз сос и
зачине.
ПИРЕ
КРОМПИР: Добро обарите кромпир. Воду у којој се кувао, проспите и додајте
млеко, кајмак, маслац и вегету. Сједините поменуте састојке и пире кромпир је
спреман.
Сервирајте
према фотографији или како Ви то желите. Пријатно.
Нема коментара:
Постави коментар