четвртак, 2. јануар 2014.

Колач са кексом и вишњама





Састојци:

-          2 пудинга од ваниле

-          10 кашика шећера

-          0,7 л млека (сојино или палмино)

-          300 гр смрзнутих вишања

-          2 каш млевеног лешника

-          500 гр посног кекса

-          100 гр чоколаде (посне)



Припрема:

Фил:  Ставити на ватру да прокључају шећер (8 кашика) и млеко. У тањир умутити пудинг са мало млека, затим га скувати у шерпи са остатком  садржаја.

Вишње са 2 кашике шећера оставити сат времена да се одмрзну.

У плех (пречника око 28 цм) ставити кекс, преко њега мало топлог пудинга, затим опет кекс, па вишње и правити слојеве по жељи. На крају прелити истопљеном чоколадом и посути млевеног лешника.

Пријатно!

Нема коментара:

Постави коментар