четвртак, 26. децембар 2013.

Пребранац



Састојци:

-          0,5 кг белог пасуља (тетовац или боб)
-          6 главица црног лука
-          ловоров лист
-          0,25 л уља
-          мало бибера
-          мало алеве паприке
-          мало вегете
-          3 чења белог  лука
 
Припрема: 2 сата
Добро испрати пасуљ у неколико вода, у последњој води, оставити га да преноћи. Сутра дан, променити му воду и ставити да проври. Чим проври, просути ту воду и сипати нову врућу да прекрије пасуљ. Додати 1-2 кашике уља, лист ловора, 2 главице сецканог црног лука, мало бибера и мало љуте паприке (у праху). Све ово кувати на лаганој ватри док зрно пасуља не буде кувано. Одприлике 1 сат да буде на ватри, уз повремено мешање да не загори.
У тигању динстати 4-5 главица црног лука (може и празилук) и посолити уз 0,25 л уља. Потом додати алеву паприку и преко тога прелити кувани пасуљ. Добро измешати  и додати вегету. Додати неколико чењева ситно исецканог белог лука преко свега, и ставити у рерну да се запече око 30 мин. На крају, додати мало першуна преко готовог јела.
Пријатно!

Нема коментара:

Постави коментар