субота, 21. децембар 2013.

Рестовани кромпир са шампињонима




Састојци:
-          празилук
-          шаргарепа
-          кромпир (бели)
-          шампињони
-          уље
-          со
-          алева паприка

Припрема:

Рестовани кромпир: Препржити исецкан свеж празилук и шаргарепу на уљу у једној шерпи (1), а у другој обарити бели кромпир у сланој води (2). Из кромпира просути 2/3 воде, а све остало сјединити са луком и шаргарепом и додати алеве паприке (слатке). Промешати, дрвеном кашиком сећи кромпир  на мање комадиће, и уз мешање оставити на ватри 5-10 мин (3).

Шампињони: Испржити празилук (4), додати исецкане шампињоне (5), и оставити на ватри док вода не испари, уз повремено мешање (6). Када их сервирате, мало посолите.

Уз све ово сам испржила домаће уштипке о којима сам већ писала (види рецепт за домаћи хлеб).
Пријатно!

Нема коментара:

Постави коментар