Састојци:
-
празилук
-
шаргарепа
-
кромпир (бели)
-
шампињони
-
уље
-
со
-
алева паприка
Припрема:
Рестовани кромпир: Препржити исецкан
свеж празилук и шаргарепу на уљу у једној шерпи (1), а у другој обарити бели
кромпир у сланој води (2). Из кромпира просути 2/3 воде, а све остало сјединити
са луком и шаргарепом и додати алеве паприке (слатке). Промешати, дрвеном
кашиком сећи кромпир на мање комадиће, и
уз мешање оставити на ватри 5-10 мин (3).
Шампињони: Испржити празилук (4), додати
исецкане шампињоне (5), и оставити на ватри док вода не испари, уз повремено
мешање (6). Када их сервирате, мало посолите.
Уз све ово сам испржила домаће уштипке о
којима сам већ писала (види рецепт за домаћи хлеб).
Пријатно!
Нема коментара:
Постави коментар