среда, 18. децембар 2013.

Филети рибе са поврћем



Састојци:
-          1  главица црног лука (може и празилук)
-          3 чесна белог лука
-          500 гр филета сома (или ослића)
-          150 гр грашка
-          100 гр кукуруза
-          2 шаргарепе
-          400 гр шампињона
-          сол
-          вегета
-          3-4 кромпира

Припрема:
Обарити грашак, шаргарепу и кууруз заједно. Препржити црни лук, додати исецкане (на крупније комаде) шампињоне и оставити на ватри тек толико док шампињони пусте воду. Исецкати кромпир на колутове и ставити први слој у суд за печење. Потом  ставити филете (одмрзнуте!) (1) и преко њих ситно исецкан бели лук,  прекрити бареним поврћем (грашак, кукуруз, шаргарепа) (2), затим ставити препржене шампињоне преко тога, и на крају ређајте остатак кромпира (3). Додати соли, вегете и уља по укусу.
Ставити да се све то запече око сат времена, на температури од 230 степени. Обавезно пеците у поклопљеном суду. Ако немате одговарајући поклопац за неки мањи плех, или шта већ користите, алу-фолија је идеална за такве прилике. Оброк је бар за 4 особе (4). Ја сам сервирала уз биљни сир и домаћи хлеб, а ви како желите.
Пријатно!

Нема коментара:

Постави коментар