Састојци:
-
1 главица црног лука (може и празилук)
-
3 чесна белог лука
-
500 гр филета сома (или ослића)
-
150 гр грашка
-
100 гр кукуруза
-
2 шаргарепе
-
400 гр шампињона
-
сол
-
вегета
-
3-4 кромпира
Припрема:
Обарити грашак, шаргарепу и кууруз
заједно. Препржити црни лук, додати исецкане (на крупније комаде) шампињоне и
оставити на ватри тек толико док шампињони пусте воду. Исецкати кромпир на
колутове и ставити први слој у суд за печење. Потом ставити филете (одмрзнуте!) (1) и преко њих
ситно исецкан бели лук, прекрити бареним
поврћем (грашак, кукуруз, шаргарепа) (2), затим ставити препржене шампињоне
преко тога, и на крају ређајте остатак кромпира (3). Додати соли, вегете и уља
по укусу.
Ставити да се све то запече око сат
времена, на температури од 230 степени. Обавезно пеците у поклопљеном суду. Ако
немате одговарајући поклопац за неки мањи плех, или шта већ користите,
алу-фолија је идеална за такве прилике. Оброк је бар за 4 особе (4). Ја сам
сервирала уз биљни сир и домаћи хлеб, а ви како желите.
Пријатно!
Нема коментара:
Постави коментар