Састојци:
- кромпир (бели)
- прокељ
- кукуруз
- грашак
- пиринач
- празилук
Припрема:
Обарити у води посебно кромпир, пиринач
и прокељ. Скувати заједно грашак и кукуруз 10-ак мин, затим оцедити воду,
посолити и додати мало мирођије. Пропржити на уљу (или води) исецкан празилук,
затим му додати скуван пиринач и пар минута нека буде на ватри уз мешање. Због декорације, овај пиринач са празилуком,
сипајте у кафену шољицу (коју сте претходно поквасили водом), и потом окренути
наопако, сервирајте у тањир. Пошто
декоришете све ово у тањир, посолите кувани кромпир и прокељ док су још врући.
Наравно, домаћи хлеб је
неизоставан део сваког оброка.
Пријатно!
Нема коментара:
Постави коментар