недеља, 22. децембар 2013.

Зелени тањир






Састојци:
- кромпир (бели)
- прокељ
- кукуруз
- грашак
- пиринач
- празилук

 Припрема:
Обарити у води посебно кромпир, пиринач и прокељ. Скувати заједно грашак и кукуруз 10-ак мин, затим оцедити воду, посолити и додати мало мирођије. Пропржити на уљу (или води) исецкан празилук, затим му додати скуван пиринач и пар минута нека буде на ватри уз мешање.  Због декорације, овај пиринач са празилуком, сипајте у кафену шољицу (коју сте претходно поквасили водом), и потом окренути наопако, сервирајте у тањир.  Пошто декоришете све ово у тањир, посолите кувани кромпир и прокељ док су још врући.
Наравно, домаћи хлеб је неизоставан део сваког оброка.
Пријатно!

Нема коментара:

Постави коментар