Састојци:
-
свежа пастрмка
-
сол
-
броколи
-
прокељ
-
зелена салата
-
зелени лук
-
ротквице
-
лимун
-
ловоров лист
Припрема:
У већи тигањ (или плех) посолити 1 л
воде, ставити на ватру да проври вода, потом додати очишћену пастрмку. У воду
ставити и 1 ловоров лист због ароме. Да буде на тихој ватри и кључа 15 минута.
У међувремену једном је окренути у кључалој води.
Обарити прокељ и броколи у сланој води.
Исецкати зелену салату са луком и ротквицама, посолити и додати мало сирћета
(може и уље, али га ја не стављам). Лимунов сок сипати по пастрмци и сервирати
као на фотографији, или другачије.
Пријатно!
Нема коментара:
Постави коментар