среда, 18. децембар 2013.

Пастрмка са поврћем




Састојци:
-          свежа пастрмка
-          сол
-          броколи
-          прокељ
-          зелена салата
-          зелени лук
-          ротквице
-          лимун
-          ловоров лист

Припрема:
У већи тигањ (или плех) посолити 1 л воде, ставити на ватру да проври вода, потом додати очишћену пастрмку. У воду ставити и 1 ловоров лист због ароме. Да буде на тихој ватри и кључа 15 минута. У међувремену једном је окренути у кључалој води.
Обарити прокељ и броколи у сланој води. Исецкати зелену салату са луком и ротквицама, посолити и додати мало сирћета (може и уље, али га ја не стављам). Лимунов сок сипати по пастрмци и сервирати као на фотографији, или другачије.
Пријатно!

Нема коментара:

Постави коментар