четвртак, 6. фебруар 2014.

Чорба са ћуретином и грашком



Састојци:
-          500 гр ћуретине
-          1 шаргарепа
-          1 главица црног лука
-          200 гр грашка
-          1 кромпир
-          уље
-          5 кашика презле
-          зачини (ловоров лист, вегета, со, алева паприка, першун)

Припрема:
Препржите исецкане лук и шаргарепу на уљу (или можете користити ако имате домаћу маст). Затим додајте исецкану ћуретину. Када се месо препржи, додајте грашак, и после пар минута и исецкан кромпир. Све то мешајте на ватри 5 мин. Затим сипајте 1л воде, и оставите да кључа 45 мин. Додајте презлу и зачине. Оставите на ватри још 10 мин и чорба је спремна.
Пријатно!

Нема коментара:

Постави коментар