четвртак, 6. фебруар 2014.

Манастирски кромпир



Састојци:
-          1 кг црвеног кромпира
-          150 мл маслиновог уља
-          2 лимуна
-          5 чена белог лука
-          5 листова ловора
-          зачини (оригано, со, бибер)

Припрема:
Згрејати рерну на 250 степени. Исецкан кромпир ставити у плех/тепсију. Прокувати 2 дл воде и у њој растворити 1 кашичицу соли. И са том водом прелити кромпир. Додати маслиново уље, исецкан бели  лук, оригано, бибер и ловоров лист.
Пећи на 250 степени око 45 мин. Затим смањити на 200 степени и пећи још 20-ак мин. На крају прелити лимунов сок и  вратити у рерну још 5 мин.

Нема коментара:

Постави коментар